LAGARTEIRO

LAGARTEIRO

FICHA TÉCNICA

  • ORDE: Falconiformes
  • FAMILIA: Falconidae
  • ESPECIE: Falco tinnunculus
  • LONXEVIDADE-ANOS: sobre 15
  • PESO: de 155-190 gr
  • ENVERGADURA: sobre 68-78 cm
  • LONXITUDE: 31-37 cm aprox.

DESCRICIÓN DA ESPECIE

O lagarteiro é relativamente pequeno comparado con outras rapaces, pero máis grande que a maioría das aves. Os machos adultos posúen o dorso de cor colorada, con manchas negras, e a cabeza é grisácea e raiada en negro. As femias teñen tonos máis ben pardos con marchas ao longo de todo o corpo cono tons ocres.

HÁBITAT

Prefire un hábitat de campo aberto e matorral. Os lagarteiros anidan en fendas de rochas ou edificios, ocos de árbores ou niños doutras aves.

AVISTAMENTO EN RUTAS

ONDE VER AS AVES DAS MARIÑAS

 
Google Maps
  • centro interpretación
  • interese comunitario
  • observatorio aves
  • área observación aves

 

Se queres máis información sobre as aves podes descargar a GUÍA DE CAMPO DAS AVES DA CORUÑA E AS MARIÑAS.

Máis información sobre os equipamentos dos CENTROS DE INTERPRETACIÓN existentes.

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com