CERCETA

CERCETA

FICHA TÉCNICA

  • ORDE: Anseriformes
  • FAMILIA: Anatidae
  • ESPECIE: Anas crecca
  • LONXEVIDADE-ANOS: de 10 a 15
  • PESO: de 270-394 gr
  • ENVERGADURA: sobre 53-59 cm
  • LONXITUDE: 34 -38 cm aprox.

DESCRICIÓN DA ESPECIE

É o máis pequeno dos patos. O macho destaca pola súa plumaxe nupcial: a cabeza é colorada cun antifaz verde delineado de amarelo. A popa é negra con manchas laterais amarelas. A femia é parduzca, igual que os mozos, e diferénciase do resto polo "espejuelo" verde.

HÁBITAT

Vive en pequenos humedais ricos en nutrientes, doces ou salgados, artificiais ou naturais. No período de reprodución prefire lagoas con boa cobertura vexetal.

ONDE VER AS AVES DAS MARIÑAS

 
Google Maps
  • centro interpretación
  • interese comunitario
  • observatorio aves
  • área observación aves

 

Se queres máis información sobre as aves podes descargar a GUÍA DE CAMPO DAS AVES DA CORUÑA E AS MARIÑAS.

Máis información sobre os equipamentos dos CENTROS DE INTERPRETACIÓN existentes.

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com