MERLO RIEIRO

MERLO RIEIRO

FICHA TÉCNICA

  • ORDE: Paseriforme
  • FAMILIA: Cinclidae
  • ESPECIE: Cinclus cinclus
  • LONXEVIDADE-ANOS: sobre 5
  • PESO: de 55 a 73 gr
  • ENVERGADURA: sobre 25-30 cm
  • LONXITUDE: entre 17-20 cm aprox.

DESCRICIÓN DA ESPECIE

Os mirlos acuáticos son aves rechonchas de tamaño mediano, cola curta e ás máis ben pequenas. A súa plumaxe é pardo escura (podendo parecer case negra) co peito branco coma se fose un babeiro. Os mozos presentan cores grisáceas na plumaxe e o peito é mais ben crema.

HÁBITAT

De maneira cotiá, vive nas beiras dos ríos rápidos de montaña, aínda que se poden atopar nalgunhas lagoas. A súa preferencia polas augas non contaminadas convertírono nun bioindicador da pureza do río.

ONDE VER AS AVES DAS MARIÑAS

 
Google Maps
  • centro interpretación
  • interese comunitario
  • observatorio aves
  • área observación aves

 

Se queres máis información sobre as aves podes descargar a GUÍA DE CAMPO DAS AVES DA CORUÑA E AS MARIÑAS.

Máis información sobre os equipamentos dos CENTROS DE INTERPRETACIÓN existentes.

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com