GAIVOTÓN

GAIVOTÓN

FICHA TÉCNICA

  • ORDE: Charadriiforme
  • FAMILIA: Laridae
  • ESPECIE: Larus marinus
  • LONXEVIDADE-ANOS: de 10 a 20
  • PESO: de 1,2 a 1,8 kg
  • ENVERGADURA: sobre 145-165 cm
  • LONXITUDE: entre 61-78 cm aprox.

DESCRICIÓN DA ESPECIE

Gaivota grande, co dorso escuro e patas rosadas. Ten un poderoso pico para comer pitinños de aves mariñas e crías de patos, tragándoas enteiras. No verán a cabeza é branca, mentres que no inverno ten unhas finas manchas grises.

HÁBITAT

Ten os seus niños en áreas costeiras, elixindo emprazamento nas partes altas dos acantilados ou zonas rochosas. Tamén cría en illas de lagoas.

ONDE VER AS AVES DAS MARIÑAS

 
Google Maps
  • centro interpretación
  • interese comunitario
  • observatorio aves
  • área observación aves

 

Se queres máis información sobre as aves podes descargar a GUÍA DE CAMPO DAS AVES DA CORUÑA E AS MARIÑAS.

Máis información sobre os equipamentos dos CENTROS DE INTERPRETACIÓN existentes.

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com